Sunday, October 23, 2011

Singapur, päev 2

Äratus oli kohaliku aja järgi kell 9:20 (normaalsetel inimestel oli siis kell 04:20) ja endiselt oli kohutav uni, olgugi et magasime pea 12 tundi järjest. Kooserdasime uimaselt mööda tuba ringi ja saime lõpuks suts enne 11 hotellist välja.

metrooga sõitsime lähemasse kohta kust sai 2-päeva metrookaarte osta. Sealt jalutasime Skyparki juurde, mis (erinevalt meie batuudikeskusest) oli hoopis hiiglaslik maja millel katusel paat. Paadi pealt sai vaadata alla linna. Väga äge oli. Peale paadil käimist mõtlesime natuke miskit põske pista kuna hommikusöök oli kogemata vahele jäänud.

Sõitsime metrooga ringi, liikudes vaikselt Sentosa saare poole, otsides samal ajal miskit söögikohta. Leidsimegi siis mingi Food Centeri nimelise söögiputkade rivi, kust võtsime omale maitsvat nuudlisuppi. Raikol ja Tarmol oli hädasti vaja teada saada mis asi on Tom Yum supp. Noh, väga vürtsine oli :) Me ülejäänud sõime krevetisuppi ja olime ka väga rahul.

Kõhud täis, arvasime et võiks minna köisraudteega Sentosa saarele. Avastasime aga oma suureks üllatuseks et kell on hirmus palju saanud ja kui me saarele läheme, siis me ei jõua linnuparki ega öösafarile. Läksime siis hoopis tagasi metroo peale ja sõitsime linnuparki, kasutades selleks umbes kahte metrood ja ühte bussi. Täitsa lõpp kui ägedaid linde seal oli. Sihukesi värve pole uneski näinud.

Siis läks muidugi päris kiireks, jooksime Raiko ja Markusega bussi peale, et jõuda õigeks ajaks hotelli, kust meid safari bussi peale korjatakse. Olgugi, et me jõudsime iga liiklusvahendi peale joostes ja väga kiiresti, jäime me ikkagi transfeerbussist maha. Võtsime takso (loe: jalutasime paar tänavapikkust ringi ja kõik taksod olid kinni või ei tahtnud meid peale, kuskilt kõrvaltänavast kogemata leidsime mingisuguse kes oli valmis sõitma) ja sõitsime safarile. Seal üritati välja selgitada kes meie broneeritud tuuri giid on aga seda ei teadnud ei meie ega hotell, vahendajafirmast aga keegi telefoni ei võtnud. Ootasime ja jändasime seal mingi pool tundi ja lõpuks ostsime ikka omale uued piletid ja lugesime selle seikluse lõppenuks. Istusime maha ja ma jõin ühe kohustusliku Singapur Slingi ;) Peale mõningast istumist avastasime sissepääsu juurest Jane ja Tarmo. Kuna Tarmo on suur ja tähtis ajakirjanik, sai ta mingi orgunni läbi eelisjärjekorras safarirongi peale. Väga mõnus igatahes. Sõitsime 40 minutit läbi öise metsa ja vaatasime loomi paremal ja vasakul. Kahjuks pildistada ei õnnestunud midagi, välku ei tohtinud kasutada ja ilma olid ainult udukogud. Peale rongitrippi viidi meid käekõrval Animals of the Night showd vaatama. See oli ka väga lahe ja naljakas. Seejärel lasti meid omapead metsa vahele kõndima ja loomi vaatama. Pikk, umbes 20 minutit kõndimist eeldav rada, viis läbi pargi. Noh, ütleme, et iga päev sellist asja ei näe, see jääb meelde küll. Ah jaa, Raikole kakas üks nahkhiir koopas õla peale :D

Safarilt tulime ära bussi ja kahe metrooga. Otsisime mingi kohaliku söögikoha, vitsutasime hunniku nuudleid omale sisse ja läksime ära hotelli magama. Homme jälle kiire päev.

No comments:

Post a Comment