Sunday, July 21, 2013

Eurotrip 2013 - päev 9 ja 10 - Slovakkia-Tsehhi-Poola-Leedu-Läti-Eesti

Ärkasime kell 06:00. Pakkisime laagri kokku, tegime hommikusöögi, lapsed käisid veel ujumas (sest sai ju ometigi!) ja lahkusime kämpingust kell 9:20. Otsustasime, et see päev saab olema autosõidupäev - sõidame nii kaugele kui jaksame, soovitavalt Lätini välja, siis telgime mõned tunnid ja jätkame sõitu hommikul vara kodu poole.

Vurasime läbi Tsehhist, kust Raiko ja Raino ostsid ühe väiksema poe Kozeli õllest tühjaks. Jätkasime reisi läbi Poola. Asjaolu, millega me ei osanud arvestada, oli see, et suveks oli nähtavasti kogu Poola riik ette võtnud teeremondi ning iga asula juures olid ummikud. Otsustasime, et mitte kunagi enam ei sõida Poolast läbi päevasel ajal. See oli täiesti kohutav. Jõudsime Leetu kell 03:00 öösel, selleks ajaks oli Raiko sõitnud järjest 18 tundi ja läbinud 1040 km, väikeste seljasirutuspausidega muidugi. Teises autos olid õnneks Reivo ja Grete vahepeal üksteist roolis välja vahetanud.

Selleks ajaks oli selge, et paariks tunniks pole mõtet Leedus magama sättida - õues oli 12 kraadi sooja, tuul oli väga tugev ja kiskus vihmale. Vahetasime autojuhte - mina sõitsin meie autoga ja Grete teise autoga - ning jätkasime läbi Leedu sõitu. Raiko magas kõrvalistmel. Otsustasime, et sõidame kuni Grete tibu süüa hakkab tahtma. Saime rahulikult sõita umbes kella viieni hommikul. Seejärel tegime ühe bensujaama parkimisplatsil umbes tunnise titasöötmise- ja tukkumisepausi, mille järel sõitsime jälle edasi. Õues läks juba valgemaks. Saime Leedus-Lätis muidugi korraliku paduvihmaga pihta ja ilm ei näidanud sugugi paranemise märke. Lõpuks Riia kandis tuli päike õnneks välja. Minul olid selleks ajaks silmad juba ninajuurele kokku jooksnud, vahetasime jälle juhte ja ma keerasin ennast tukkuma natukeseks. Ärkasin siis kui hakkasime Eesti piirile lähenema. Jee! lõpuks ometi kodukandis.

Tegime Häädemeestel bensiinijaamas väikese peatuse ja sõime hommikusööki (väga maitsev oli!). Pärnust võtsime veel head odavat Eesti kütust ja sõitsime ära koju Tallinnasse. Hoovi keerasime kell 13:00.

Loeme reisi igati õnnestunuks, kuigi minu jaoks oleks võinud paar päeva pikem olla. Üldjoontes jäid vist kõik väga rahule.

No comments:

Post a Comment