Wednesday, March 6, 2013

Frankfurt-Helsingi-Tallinn 06.03.2013

Kell 6:00 lükati meid lennukist välja, järgmine lend väljus kell 14:20. Kõndisime mõõdukas tempos järgmise lennu terminali, otsisime omale mugavad istekohad ümmarguse laua taga kuskil suvalise värava juures ja seadsime end sinna sisse. Sealsamas oli ka järelvalveta jäetud töötav seinakontakt, millesse koheselt paigaldase kolme auguga "vargapesa" ja panime kolm telefoni korraga laadima.

Lolli peaga ostsime ühe tassi kohvi 2,90 euro eest. Iseenesest kulus kohvitops muidugi ära, sest mingil hetkel tuli jutuks, et kodust kaasa võetud lahustuvad kohvid on täitsa joomata. Meil oli ju ometigi lausa väike keeduspiraal kaasas koos metalltopsiga. Ülejäänud pool päeva tundsime end nagu omas kodus - mängisime kaarte, keetsime kohvi, vahepeal käisime ükshaaval või kahekaupa poodides jalutamas. Ennelõunasöögiks ostsime kohalikust kioskist omale wrappe. Ainuke jama oli, et mingil viisil ei saanud internetti. Kuidas on võimalik, et tänaselgi päeval veel on Euroopas suuri lennujaamu kus pole avalikku wifit?!?! Jabur.

Saime oma persetunnid täis istutud, otsisime oma värava, läbisime järjekordse turvakontrolli ning jõudsime lennukisse saamist oodates veel isegi paar ringi poolelijäänud "tonni" mängida.

Lennukisõit möödus viperusteta. Pakuti isegi mingit võileiba ja õlut. Helsingile lähenedes oli ilm ilus selge ja kõik jää- ja lumeväljad olid hästi näha. Siuke tunne tuli, et läheks ostaks kohe tagasilennupileti.

Saime lennukist välja ja otsisime ruttu Meeme üles, kes meid täiesti imekombel umbes poole tunniga sadamasse viskas. Meeme tõi enda juurest suure kotiga ka meie talveriided, mida ei hakanudki autos selga võimlema vaid tegime laevale check-ini ära ja ajasime siis terminalis endale põhjamaalase riided selga.

Ronisime laeva, sättisime ennast puhvetisse laua taha istuma ja veetsime järgmised kaks tundi kaarte. Viimase "tonna" võitsin mina! Mängisime aja viitmiseks veel "ärtut", mille võitis Anna.

Kui lõpuks laevast maha tulime, oli meil nii jubedalt külm, et anna otsad. Tarmo oli meil sadamas vastas ning viis meid koju ära. Loeme reisi lõppenuks. Selline surmväsimus on praegu peal, et kukun näoli klaviatuuri peale kohe. Homme kirjutan kommentaare eraldi postitusse. Pildid proovin ka homme üles saada. Ausõna!

2 comments:

  1. Tere,

    Leidsin google-st teie blogi ja lugesin suure hasardiga kõik sissekanded läbi.
    Oleme ise 13.03 minemas Krabi-Lanta-PhiPhi-Phuket.
    Elada kavatseme umbes sellist elu nagu teil kirjeldatud.Sellest tekkisgi küsimus,et
    palju teil reisil raha kulus per nägu.Ilma lennupiletiteta?
    Kui see muidugi saladus ei ole.

    Tänud juba ette.;)

    ReplyDelete
  2. Tere, tänan ilusa kirja eest ja vabandan, et vastamine nii kaua aega võttis. Jõudsime eile õhtul koju tagasi.
    Meil eelarvet koostatud ei olnud, kuid Tai raha vahetasime omale 40000 bahti ja see läks kõik ära ka. Saaks kindlasti odavamalt, aga meil oli seekord plaanis raha mitte väga piinlikult lugeda. Enamus majutusi võtsime Agoda.com'ist, seal näikse olevat odavaimad hinnad hea kvaliteediga. Meid majutuse juures peale odava hinna muidugi eriti muu ei huvitanud kui asukoht ja basseini ning wifi olemasolu. Interneti kvaliteedile ei maksa sealkandis kunagi palju lootusi panna, me ei saanud üheski hotellis korralikku internetti.

    Soovin toredat puhkust. Alati oodake pisut vähem, siis ei ole võimalik pettuda ;)

    Tervitustega, Aivi

    ReplyDelete